D-CALC, introductie

D-Calc

Kalkaanslag en kalk

95% van de Nederlandse huishoudens heeft last van kalkaanslag. Dit wordt veroorzaakt door calcium- en magnesiumionen die reageren met carbonaatmoleculen, resulterend in kalkvorming. De gevormde kalk zet zich vervolgens af op leidingen, apparatuur (wasmachines, vaatwassers, boilers etc.) en sanitair. Dit verhindert niet alleen de warmteoverdracht van huishoudelijke toestellen, maar veroorzaakt ook; voortijdig kapotgaan, verstoppingen, veel extra schoonmaakwerk en onnodig verbruik van schoonmaakmiddelen. Ook kan kalkaanslag als hechtplaats dienen voor micro-organismen zoals Legionella.

Maar calcium en magnesium zijn ook erg gezond, en zijn essentieel om zowel metaal als fysiek gezond te blijven. Daarom mogen deze mineralen niet uit ons drinkwater verloren gaan.

Verwarmingselement Kalksteen D-Calc

Met D-CALC haal je het beste in kalk naar boven

D-Calc waterontharder

D-Calc is een elektromagnetische kalksteenbestrijder en onderscheidt zich van de klassieke waterontharders door de kalk niet uit het water te halen, maar alleen de kristalvorm van de kalksteen in het water te veranderen. Door het continu elektronisch analyseren van het water wordt altijd op de juiste wijze deze kristalvorm gewijzigd. Het gaat dus om een zuiver fysische actie, waarbij gezonde, voedzame mineralen (calcium en magnesium) in het drinkwater blijven.

Dankzij D-CALC (gefabriceerd in Spa, België) zet de aanwezige kalk in leidingwater zich niet langer vast op de wanden van uw leidingen en huishoudelijke apparaten. De essentiële mineralen zoals calcium en magnesium blijven in uw water aanwezig. Hiermee blijft de kwaliteit van Nederlands drinkwater behouden en geniet u van de gezonde mineralen, zoals water bedoeld is.

D-CALC, een eenvoudige en milieuvriendelijke oplossing

  • Vermijden van kalksteen op verwarmingselementen (1-7 mm ketelsteen kost u 10-40% meer in energieverbruik)
  • Verlenging levensduur van huishoudelijke toestellen
  • Minimale energieconsumptie (slechts 0,75W/h ≈ €2,- per jaar)
  • Vrij van zout en chemicaliën (en dus geen lozing van afvalstoffen in natuur)
  • Geen verspilling van drinkwater door talloze spoelingen/regeneraties (zoals bij waterontharders het geval is)
  • Onderhoudsvrij
  • Maximale levensduur
  • Recyclebare verpakking

Download onze gratis brochureD-Calc Brochure

D-Calc milieu vriendelijk